Voel jij je thuis in de snel bewegende wereld van de logistiek? Hou jij van een afwisselende functie waar je dagelijks contact hebt met diverse partijen en heb je affiniteit en ervaring (of ambitie om het te leren) met het in- en uitklaren van diverse soorten groenten en fruit? Dan hopen wij dat jij als Declarant ons team komt versterken! 

"> ...

Declarant

Voel jij je thuis in de snel bewegende wereld van de logistiek? Hou jij van een afwisselende functie waar je dagelijks contact hebt met diverse partijen en heb je affiniteit en ervaring (of ambitie om het te leren) met het in- en uitklaren van diverse soorten groenten en fruit? Dan hopen wij dat jij als Declarant ons team komt versterken! 

ABC Logistics is de specialist in de logistiek en verpakking van verse groenten en fruit. Voor onze klanten in het AGF segment verzorgen wij een breed pakket aan diensten. Ons motto? Moving fresh! Van import tot en met het gereed maken voor export. Van rijpen, keuren, sorteren tot en met het verpakken en transporteren, wij regelen het met kennis en kunde. Werken bij ABC Logistics is dynamisch en flexibiliteit is een vereiste, want geen dag is hetzelfde. ABC Logistics bevindt zich in Poeldijk en is onderdeel van 

Best Fresh, een collectief van specialisten in de Nederlandse AGF Sector. 

De Customer Service afdeling van ABC Logistics is verantwoordelijk voor de import en export van groenten en fruit. Dit doen wij niet alleen voor de bedrijven van Best Fresh, maar ook voor onze eigen klanten. Dit zorgt ervoor dat je dagelijks contact hebt met diverse partijen en wij hen een volledig pakket van Douane,- en NVWA-gerelateerde diensten kunnen aanbieden. In deze rol zorg jij ervoor dat de douaneaangiften op de juiste wijze uitgevoerd worden. Daarnaast ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de douane wet- en regelgevingen en zorg jij ervoor dat deze opgevolgd worden. 

Wat ga je doen?

 • Opmaken van import,- en exportdocumenten in de douanesystemen
 • Verzorgen van alle douaneaangiftes
 • Onderhouden van contact met autoriteiten, zoals het NVWA en Douane
 • Uitzoeken van complexe KCB,- en of Douane-gerelateerde vraagstukken
 • Heb jij ideeën over hoe we de processen kunnen verbeteren en stroomlijnen? Graag!

Wie ben jij?

Binnen deze uitdagende functie heb je contact met zowel interne en externe partijen. Hierdoor is het van belang dat jij beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je stevig in je schoenen staat. Denken in oplossingen, meedenken met jouw relaties en zaken overzien zit in jouw DNA. Je bent op zoek naar een uitdagende functie en dynamische omgeving en weet samen met jouw team van iedere dag weer een succes te maken!

Verder zien wij op jouw CV terug:

 • Een afgeronde MBO opleiding in administratieve of logistieke richting. Daarbij heb je de ambitie om jouw douanekennis te vergroten (bijvoorbeeld met opleidingen)
 • Ervaring in een soortgelijke functie (AGF sector is een pré)
 • Ervaring met de systemen van het NVWA en/of de Douane is een pré
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift

Wat kun je van ons verwachten?

Een veelzijdige baan in een dynamisch en ambitieus bedrijf. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en de vrijheid om jouw ideeën en initiatieven te ontplooien. Er heerst een open sfeer en de collega’s zijn betrokken bij hun team en hun werk. De interne communicatie is informeel met korte lijnen, zodat we snel kunnen schakelen in de altijd dynamische wereld van de douane in combinatie met verse groenten en fruit. Geen dag is hetzelfde bij ABC Logistics! 

Wij bieden jou:

 • Een jaarcontract (met uitzicht op een vast dienstverband bij wederzijdse tevredenheid)
 • Opleidings,- en ontwikkelmogelijkheden op persoonlijk en professioneel vlak
 • Een prettige werksfeer in een groeiend bedrijf
 • Een bedrijfskantine met verse soepen, heerlijke broodjes, gezonde salades en guilty pleasures
 • Maandelijks een box met verse groenten en fruit

Enthousiast geworden?

Ben jij op zoek naar een afwisselende functie waar je de mogelijkheid krijgt jouw kennis verder uit te breiden? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar solliciteren@bestfreshgroup.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Faye van Zon (0174-478927) of bezoek onze website: www.abclogistics.nl of www.bestfreshgroup.com

 

Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren.

Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.