...

Hoofd Keurmeester

Heb jij een passie voor groente en fruit? Ben jij kwaliteitsgericht en heb je ervaring met het aansturen van een team? Sta jij daarnaast stevig in je schoenen en deins je er niet voor terug om de verantwoordelijkheid te pakken wanneer dat nodig is? Dan ben jij de hoofd keurmeester waar wij bij ABC Logistics naar op zoek zijn!

ABC Logistics is de specialist in de logistiek en verpakking van verse groenten en fruit. Voor onze klanten in het AGF segment verzorgen wij een breed pakket aan diensten. Ons motto? Moving fresh! Van import tot en met het gereed maken voor export. Van rijpen, keuren, sorteren tot en met het verpakken en transporteren, wij regelen het met kennis en kunde. Werken bij ABC is dynamisch en flexibiliteit is een vereiste, want geen dag is hetzelfde. ABC Logistics bevindt zich in Poeldijk en is onderdeel van Best Fresh, een groep van handels, teelt en logistieke bedrijven in de AGF.

Voor onze afdeling Quality Control zoeken wij een Hoofd Keurmeester

Als Hoofd Keurmeester draag jij samen met je teamgenoten de zorg voor de kwaliteitscontrole en -bewaking van onze groenten en fruitproducten, van binnenkomst tot aan het moment van verladen. Je toetst de kwaliteit van onze producten op alle relevante aspecten conform de geldende wetten, richtlijnen en productspecificaties. Je rapporteert hierover én je adviseert je collega’s van onze handelsbedrijven – onze interne klanten - over de bevindingen. Als Hoofd Keurmeester rapporteer je aan de Quality Control Manager, stuur je jouw team van keurmeesters aan en werk je zelf actief mee. Bovendien ben je een centrale schakel in het planningsproces, je zorgt voor een optimale afstemming met de collega’s van operations, inkoop en verkoop. Omdat we staan voor de beste kwaliteit, denk jij proactief mee over verbetermogelijkheden in onze processen met als doel de kwaliteit te borgen en de wensen van onze klanten optimaal in te vullen.

Jouw werkzaamheden omvatten o.a.:

 • Kwaliteitscontrole en bewaking van onze (exotische) groenten en fruit producten (controleren, goedkeuren, afkeuren, blokkeren van partijen en vastlegging hiervan)
 • Rapporteren over kwaliteitstoetsing en adviseren van collega’s van de handelsbedrijven
 • Borgen van de regels ten aanzien van voedselveiligheid en productkwaliteit
 • Het faciliteren en begeleiden van de werkzaamheden van de keurmeesters (team 9 fte)
 • De keurmeesters coachen en adviseren
 • Begeleiden van bezoeken van leveranciers, surveyors en controle instanties
 • Afstemming met collega’s van operations, inkoop en verkoop aangaande planning en kwaliteit

Wie ben jij?

Jij bent klantgericht, houdt het hoofd koel in dynamische werkomstandigheden en je denkt in oplossingen. Je hebt een proactieve werkhouding, bent besluitvaardig en hebt ervaring in het aansturen van een team. Als Hoofd Keurmeester ben je bereid om circa een keer per maand op zaterdag te werken.

Verder vinden we het volgende op jouw CV:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • In het bezit van P-Modules
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • In bezit van rijbewijs B

Wat kun je van ons verwachten?

Je werkt samen met je team van 9 collega keurmeesters. Het is een zeer gedreven team dat zich enorm betrokken voelt bij het bedrijf en de werkzaamheden. Er ligt veel
verantwoordelijkheid bij de medewerkers, dus eigen ideeën en initiatieven worden gewaardeerd en gestimuleerd. Er wordt hard gewerkt maar zeker ook regelmatig
gelachen! Hou je van deze cultuur? Dan pas jij prima bij ons!

Wij bieden jou:

 • Een jaarcontract (38 uur per week) met uitzicht op een vast dienstverband bij wederzijdse tevredenheid
 • Een marktconform salaris (gebaseerd op leeftijd en ervaring)
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een gloednieuw bedrijfsrestaurant met verse soepen, broodjes en gezonde salades
 • Elke maand een box met onze eigen, verse groenten en fruit

Enthousiast geworden?

Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar solliciteren@bestfreshgroup.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Faye van Zon (0174-530648). Voor meer informatie bezoek onze website: www.abclogistics.nl of kijk op www.farmhouse-international.com of www.yex.nl

Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.