Nieuws

Nieuwe werkplek voor transportplanners ABC Logistics

03-07-2018

ABC Logistics maakt sinds 2010 deel uit van de Best Fresh Group en is sinds dat jaar gevestigd in een eigen pand op het ABC-terrein. Daarvoor was het transportbedrijf onderdeel van Valstar Holland en was ook daar gehuisvest. Marcel van Bruggen, Manager Transport Department, vertelt dat zijn afdeling eind juni weer terugverhuisde naar Valstar Holland. “We waren uit elkaar gegroeid en willen zo meer het ‘wij-gevoel’ terugbrengen”, licht hij toe.

Marcel van Bruggen heeft hoge verwachtingen van de verhuizing. “Commercie en logistiek komen dan weer dicht bij elkaar te zitten. De lijnen zijn korter, er zal meer en sneller overleg mogelijk zijn én het draagt bij aan de bewustwording dat we elkaar nodig hebben en het echt samen moeten doen.” Hij ziet het ideale scenario zo voor zich: de verkoper en de planner zitten naast elkaar en werken gezamenlijk aan de beste oplossing. De kans op fouten wordt daardoor een stuk kleiner. Dat is belangrijk, want logistiek is volgens Marcel net een trechter: als er in het begin iets misgaat, wordt het probleem vaak pas in een later stadium duidelijk. Hij illustreert: “Stel dat een verkooporder niet is vrijgegeven. Dan wordt-ie niet gepickt en staat er dus niets klaar als de chauffeur komt. Het gevolg is dat de order niet binnen het tijdslot geleverd kan worden en dat kan een flinke boete opleveren.”

Praktischer

Met de verhuizing van de transportafdeling hebben zes transportplanners een nieuwe werkplek gekregen. De medewerkers customer service en de andere logistieke medewerkers blijven in het bestaande kantoor van ABC Logistics. “Dat is praktischer, omdat ze daar bij de loods zitten”, legt Marcel uit. “Bovendien werken de mensen van customer service ook voor derden en dan is het ook logischer dat zij vanuit een eigen kantoor werken.” Ook voor de chauffeurs heeft de verhuizing geen gevolgen. Marcel constateert tevreden dat ABC Logistics over een goed, vast en jong team van chauffeurs beschikt. “Wij hebben gelukkig weinig verloop en dat is heel prettig, want het valt niet mee om goede mensen te vinden.”

Gevolgen Brexit

Vooruitblikkend naar de toekomst zegt Marcel benieuwd te zijn naar de gevolgen van de Brexit. “Ik zie het vooral als een kans”, stelt hij optimistisch. “Wij hebben veel ervaring in de documentenstromen voor niet-eu-landen en zijn daar dus al goed op voorbereid. Hoe de nieuwe grenscontroles praktisch gaan uitpakken, is een kwestie van afwachten. Realiseer je eens dat er vijf kilometers aan vrachtwagens op een boot gaan en stel dan dat je dertig seconden per vrachtwagen kwijt bent aan douaneformaliteiten: dan hebben we het dus over serieuze vertraging! Maar goed, daar hebben wij geen grip op, dus druk maken heeft weinig zin.”

“Wij hebben gelukkig weinig verloop en dat is heel prettig, want het valt niet mee om goede mensen te vinden”