what’s moving?

Brexit

ABC Logistics ziet de Brexit als een kans! Een kans om onze expertise op het gebied van export en douanefaciliteiten te tonen. Per 1 januari 2021 verandert er veel. Om ons maximaal voor te bereiden, is er de afgelopen jaren veelvuldig overlegd met de Brexit-projectgroep. Hier gaan we de komende tijd dan ook onverminderd mee verder.

BREXITing News!

06-01-2021

Ook bij ABC Logistics hebben wij onze handen vol aan de Brexit. Onderstaand nieuwsitem van RTV Rijnmond laat zien hoe wij ons hier aanpassen aan de nieuwe situatie.

Rabobank: Brexit ingrijpende gevolgen Nederlandse glasgroentesector

30-03-2017

BC Logistics vraagt uw aandacht voor onderstaande informatie van de Rabobank ten aanzien van de Brexit:

De Brexit zal ingrijpende gevolgen hebben voor de Nederlandse glasgroentesector. Het Verenigd Koninkrijk is voor verse groenten grotendeels afhankelijk van import. De zelfvoorzieningsgraad voor tomaten ligt bijvoorbeeld op 20% en voor paprika op 11%. Van de geïmporteerde tomaten komt 89% uit EU-landen. Voor komkommers ligt dat percentage zelfs op 98%.

ABC Logistics over de gevolgen van de Brexit

01-02-2017

ABC Logistics is onder andere gespecialiseerd op Engeland –transport. Wij maken dagelijks met onze vrachtauto’s de oversteek met de ferry naar het Verenigd Koninkrijk om onze ladingen bij distributiecentra, winkels en markten af te leveren. Door een vermindering van de handel zal het vervoer tussen de Britse eilanden en het vasteland wel degelijk treffen. De gevolgen van een Brexit gaan we merken in onze omzet.

Van TLN: update en oproep input Taskforce Brexit

02-01-2017

ABC Logistics vraagt uw aandacht voor onderstaande oproep van TLN: